HARGANBACSI
PVP TIPPJEI

Alapelvek

Az összhang a döntő, azaz hogy mindenki a megfelelő pillanatban a megfelelő helyen legyen és a megfelelő dolgot tegye. Ez különösen a galleonon létkérdés. Ha egyik oldalon sincs döntő pvp fölény, akkor egy harc általában egyetlen kritikus ponton (hibán) dől el. A győztes oldalon ez többnyire a másik hajó immobilizálása és boardolása, a vesztes oldalon pedig az, amikor nincsenek ott az emberek a hajón, amikor kellene, illetve nem azt csinálják, amit kellene. Ezekre kell koncentrálni tehát, és ez sok tapasztalatot, gyakorlást igényel.


Prioritások

  1. Közvetlen süllyedés elhárítása vödrözéssel
  2. Ha van boarder a hajón, akkor azt megölni/kilökni
  3. Mozogjon a hajó (legalább egy árboc és a horgony fent)
  4. Ágyúzás, nyomásgyakorlás
  5. Lyukak javítása, előbb a hajó elején (illetve galleonon alul)
Ezek közül egy-egy szintet szükség esetén fel lehet cserélni, abból még nem lesz katasztrófa. De pl. ha süllyedő hajón vödrözés helyett ágyúzol, vagy boarder jelenlétében javítani kezdesz, abból igen.


Szerepek

A javító és a boarder, ha éppen ráér, ágyúzik. A szerepek összevonódnak a kisebb hajókon, illetve menet közben is cserélődhetnek, ha valaki boardol, vagy meghal. Lényeges, hogy mindig legyen valaki, aki átveszi a kiesett szerepet, és még jobb, ha ez előre meg van beszélve. Mindenkinek kell értenie egy kicsit mindenhez!

Jellemzően a brigen a boarder javít, de a kormányos vödrözik. Sloop-on pedig a kormányos javít és vödrözik is.

Kormányos

Nálad kisebb hajó (sloop) ellen:

Nálad nagyobb hajó (galleon) ellen:

Ágyús

Színes golyók:

Boarder

Javító


Teendők boarder ellen

Utolsó frissítés: 2023.01.07.